به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سال گذشته بود که انتشار اخباری مبنی بر وجود ابر متان در جنوب شهر تهران از سوی یک نهاد خارج از کشور خبرساز شد. در این راستا یکی از راهکارهایی که کارشناسان برای جلوگیری از انتشار این گاز و سایر گازهای آلاینده محیط زیست به ویژه در کلان شهرهای کشور پیشنهاد میدادند، استقرار نیروگاههای بیوگاز و تولید برق از زیستتودهها بود.
توسعه نیروگاههای زیست توده در دستور کار دولت
با توجه به اهمیت این مسئله، توسعه نیروگاههای زیست توده به عنوان یک منبع تجدیدپذیر در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت.
در این راستا، محمود کمانی، معاون وزیر نیرو در مصاحبهای عنوان کرد:« حمایت از نیروگاههای زیست توده میتواند گام مهمی در ساماندهی وضعیت زباله باشد و شهرداریها، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت نیرو سه نهادی هستند که باید برای توسعه نیروگاههای زیست توده اقدام کنند.»
با توجه به اهمیت نیروگاههای زیست توده، واکاوی برنامه دولت به منظور توسعه استفاده از این سوخت بیانگر برنامه توسعه 400 مگاوات نیروگاه زیست توده در سطح کشور است.
در این رابطه، رضا صمدی، رئیس کارگروه توسعه نیروگاههای زیستتوده سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران در تشریح برنامه توسعه واحدهای نیروگاهی زیست توده تاکید کرد:« این سازمان برنامهای را بهمنظور شناسایی و رفع مشکلات نیروگاههای موجود و همچنین احداث نیروگاههای جدید به ظرفیت حداقل ۴۰۰ مگاوات ساعت در دستور کار قرار داده است.»
وی افزود:« ۶۵ درصد از پسماندها در کلانشهرهای کشور از نوع تر و مرطوب هستند که ۶۰ درصد آن قابل تبدیل به کمپوست یا انرژی هستند. پسماندهای خشک نیز ۳۵ درصد از پسماندهای عادی را تشکیل میدهند و بازیافت آنها توجیه اقتصادی بالایی دارد که هماکنون حدود ۱۰ درصد آن نیز بازیافت میشود.»
تهران صاحب یک نیروگاه تجدیدپذیر میشود
به گزارش فارس، باتوجه به پیشبرد اهداف ساخت نیروگاه زیستتوده هم اکنون ظرفیت تولید برق 14 مگاواتی نیروگاههای زیست توده در قالب 7 واحد نیروگاهی در کشور وجود دارد و 4 نیروگاه دیگر نیز در دست ساخت است.
بر این مبنا یکی از واحدهای نیروگاهی زیست توده یعنی نیروگاه زیست توده فاضلاب تهران به ظرفیت 2.4 مگاوات با سرمایهگذاری 3 میلیون یورو که در سال جاری به بهرهبرداری رسیده آماده افتتاح است و مطابق جزئیات ارائه شده از وزارت نیرو این واحد نیروگاهی 29 فروردین سال جاری به شبکه تولید برق متصل خواهد شد.
ایران قدرت نیروگاههای زیست توده غرب آسیا
در همین راستا، سید جواد سلطانیمهر از مهندسان طراح این واحد نیروگاهی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: هضم بیهوازی فرآیندی است که بخش آلی فاضلاب با کمک میکروارگانیسمها در غیاب اکسیژن آزاد تجزیه شده و سه محصول متفاوت از آن تولید میشود، محصول اصلی بیوگاز است که حاوی 50 تا 80 درصد متان، 20 تا 50 درصد دی اکسید کربن و مقدار کمی سولفید آمونیاک میشود.
سلطانیمهر ادامه داد: بیوگاز تولید شده در فرآیند هضم بیهوازی را میتوان به جای گاز طبیعی در مولد CHP استفاده کرد. همچنین باقیمانده هضم و لجن تولید شده در فرآیند هضم بیهوازی میتواند به عنوان ماده خام در صنعت کود استفاده شود.
این کارشناس حوزه تجدیدپذیر گفت: ایران از پیشتازان توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر زیست توده در غرب آسیا است و برنامه 400 مگاواتی نصب این واحدهای نیروگاهی میتواند ایران را به عنوان یکی از قدرتهای این حوزه معرفی کند.
تامین برق برای 20 هزار نفر با نیروگاه بیوگاز فاضلاب تهران
به گزارش فارس، بر اساس اطلاعات ارائه شده از مشاور پروژه نیروگاه زیست توده فاضلاب تهران، این واحد نیروگاهی در جنوب تهران دومین نیروگاه از این نوع در کشور است. این نیروگاه با تولید سالانه 15 میلیون کیلووات ساعت، معادل برق مصرفی یک شهرک مسکونی با جمعیت 20 هزار نفری است.
علاوه بر تولید الکتریسیته از حرارت تولید شده توسط این نیروگاه نیز برای گرمایش مخازن هاضم بی هوازی استفاده می گردد و سالانه از انتشار گازهای گلخانهای معادل 75 هزار تن دی اکسید کربن جلوگیری به عمل میآورد.
منبع : فارس نیوز