به گزارش برق نیوز، همایون حایری، سامانه رصد را از جمله دستاوردهای هوشمندسازی در بخش توزیع برق کشور عنوان کرد که بر پایه هوش مصنوعی و برای نخستین بار در سطح کشورهای منطقه به زودی افتتاح میشود.
وی از دیگر دستاوردهای هوشمندسازی بخش توزیع برق را رویت و کنترل پذیری و محاسبات بلادرنگ سیستم، ارتقای اقدامات بهره وری انرژی و لوازم خانگی هوشمند و توسعه سازوکارهای موثر برای تشویق مشترکان خانگی به صرفه جویی انرژی در ایام اوج بار ذکر کرد.
معاون وزیر نیرو در تبیین قابلیتهای سامانه رصد، از امکان ورود به این سیستم از طریق اتوماسیون، بازار برق، سامانه GIS، مراکز اتفاقات ۱۲۱، کنتورهای هوشمند طرح فهام و … همچنین امکان برقراری ارتباط دو سویه با مشترکان خبر داد و ارائه اطلاعات فنی، اقتصادی و مدیریتی شبکه و تشخیص دلایل خاموشی را از دیگر قابلیتهای این سامانه برشمرد.
گفتنی است سامانه رصد با اشراف بر وضعیت و موقعیت عملیاتی بهره برداری شبکههای توزیع، ادر است به طور لحظهای با اتصال به درگاههای متصل به پایگاههای داده مراکز فوریت برق و پردازش اطلاعات، وضعیت لحظهای و کلی شرکتهای توزیع نیروی برق را به لحاظ عملیات بهره برداری مشخص و امکان رصد برخط خاموشی و دلایل بروز آن را در هر نقطه از کشور برای شرکت توانیر فراهم کند.
منبع : برق نیوز